18 de juliol de 2017

LEDE amb adblock: adéu als anuncis no desitjats

Fa poc vaig actualitzar el meu encaminador (router) amb una versió de LEDE amb Fast Path, gràcies a la qual estic aprofitant al màxim la meva connexió de fibra.

Però disposar de LEDE té moltes altres avantatges. Una d'elles és que s'hi pot instal·lar un bloquejador d'anuncis global, sense haver d'anar navegador per navegador, ni dispositiu per dispositiu.

Suposo que no cal que us digui que els anuncis són necessaris per al manteniment de moltes pàgines i serveix gratuïts a internet. Però una cosa és l'ús i l'altra l'abús:


Dos terços de la pàgina dedicats a la publicitat ?? Anem a posar-hi remei. Connectem a l'encaminador (LEDE/Openwrt) per SSH:
$ ssh root@192.168.1.1

I instal.lem els paquets necessaris:
# opkg update
# opkg install adblock luci-app-adblock libustream-mbedtls
# logread -e "adblock"

La darrera línia serveix per comprovar que tot ha anat bé. De totes maneres, la millor opció és anar a la pàgina web de l'encaminador:


Aquí cal comprovar que el bloquejador estigui actiu i que tingui un cert número de dominis bloquejats. El número exacte depen de les llistes que tinguem activades (jo, de moment, tinc les que venien per defecte).

El resultat? Jutgeu vosaltres mateixos amb la mateixa pàgina inicial:


El resultat és una navegació més neta (i ràpida).

I si voleu col·laborar al manteniment d'alguna pàgina en concret, sempre podeu afegir-la a la llista blanca (Advanced -> Edit Whitelist) i tornareu a veure-hi els anuncis. Però a la resta, bon vent i barca nova !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada