13 de juliol de 2017

LEDE amb Fast Path activat: 300 MB simètrics

Ja fa temps vaig parlar de com posar un firmware Gargoyle (Openwrt) als encaminadors (routers) TP-Link TL-WR1043ND i TP-Link WDR3600 per gaudir de diferents avantatges, però principalment per la facilitat de "trastejar" amb ells.

LEDE es defineix com "un re-inici de la comunitat de l'Openwrt". Va néixer per donar un nou impuls a l'Openwrt, que porta més de dos anys sense treure noves versions. I certament ho ha fet. S'han actualitzat els controladors de les xarxes sense fils (que era un dels temes que més problemes donava) i, en general, s'han afegit molts canvis que havien quedat bloquejats sense arribar al nucli de l'Openwrt.

Actualment, la versió estable de LEDE és la 17.01.2. Us recomano provar-la.

Però si voleu més emoció, podeu instal·lar una versió "en proves" que afegeix el Fast Path, gràcies a l'usuari gwlim (Github). Què és això? Sense entrar en detalls tècnics, es podria dir que optimitza els camins que segueixen els paquets en l'encaminador. L'efecte? Millora la velocitat de les connexions, tant per cable com per xarxa sense fils.

Evidentment, he volgut veure-ho per mi mateix. He instal·lat una versió preparada pel mateix gwlim en el meu TP-Link WDR3600.

Els resultats parlen per ells mateixos:
  1. Prova amb el firmware Gargoyle 1.5. i amb els serveis de "Qualitat de Servei" activats (quotes i priorització de tràfic). Resultat 70MB / 10MB.
  2. Prova amb el firmware Gargoyle 1.5. sense serveis addicionals. Resultat 125MB / 111MB.
  3.  Prova amb firmware LEDE 17.01 amb Fast Path actiu preparada per gwlim. Resultat 304MB / 300MB.


Totes les proves s'han fet amb connexió per cable, en el mateix encaminador i amb pocs minuts de diferència.

Les proves són consistents en diferents pàgines:


En resum, una gran millora que permet treure el màxim profit del servei de fibra contractat, pràcticament triplicant la velocitat obtinguda i sense haver de mantenir l'encaminador de Movistar ni comprar un encaminador d'altes prestacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada