18 de febrer del 2018

Ionic: aplicacions multi-plataforma amb el mateix codi

Com qui no vol la cosa, porto treballant amb Ionic des de fa gairebé un any i mig. Vaig arribar a Ionic v1 buscant una plataforma que permetés desenvolupar aplicacions multi-plataforma (Android, iOS i web) amb els mínims canvis de codi. Justament això era el que oferia Ionic v1.

Però no tot era perfecte. Al cap d'un mes, vaig voler provar una de les betes de Ionic 2. I ja no hi va haver tornada enrere. La nova versió de Ionic afegia el que li mancava a Ionic v1: una millor estructuració del codi, orientació a objectes i SOBRETOT verificació de tipus gràcies a la substitució del javascript pel Typescript com a llenguatge base de programació.


La ràpida evolució d'Ionic m'ha provocat alguns inconvenients quan s'han introduït canvis que trencaven la compatibilitat amb el codi anterior, però en general ha evolucionat en la bona direcció.

És interessant destacar que la base del Ionic és Angular i les tecnologies web: javascript, HTML5 i CSS. Això vol dir que es beneficia directament de l'evolució dels navegadors i de tot el suport a internet en general. I la propera versió, Ionic 4, generarà directament components web, pel que es podrà utilitzar amb qualsevol framework enlloc d'Angular.

Bé, crec que ja he fet prou venda del producte.

Properament veurem com de fàcil és fer una aplicació mòbil amb Ionic. Però mentrestant, si voleu provar Ionic, us aconsello que seguiu les instruccions d'instal·lació per a la vostra plataforma a https://ionicframework.com/getting-started.

Com a consell addicional, instal·leu primer el NVM seguint les instruccions de https://ionicframework.com/docs/developer-resources/using-nvm/. Això us permetrà canviar fàcilment les versions del Node, necessari per executar Ionic, i evitarà problemes de permisos (o haver d'utilitzar el sudo per instal·lar paquets).

Si teniu dubtes, podeu utilitzar els comentaris (o anar directament al fòrum de Ionic). Ànims !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada