2 d’abril del 2011

CrystalHD amb suport oficial a FFmpeg i MPlayer

Molt bones notícies pels que tenim una targeta d'acceleració de vídeo CrystalHD (BCM70015) ja que finalment el seu suport s'ha integrat a les versions oficials de FFmpeg i MPlayer!

Recordem que les targetes CrystalHD ens serveixen per poder reproduir vídeo HD en ordinadors poc potents, basats en Atom i GMA950 o similars. Fins ara, poder afegir el suport a CrystalHD a MPlayer era possible, però no era senzill. En canvi, a partir d'ara podrem fer servir directament les versions oficials:
$ cd ~ && \
  svn checkout svn://svn.mplayerhq.hu/mplayer/trunk mplayer && \
  cd mplayer && \
  ./configure

En aquest punt, hem de comprovar que no hi ha cap error i que ens apareix el CrystalHD com a suportat. Si no és així, possiblement ens manca obtenir i compilar la darrera versió dels controladors. Mireu que us aparegui la línia següent en algun punt del terminal:
Checking for CrystalHD ... yes 
Si tot ha anat bé, ja podem compilar (paciència, trigarà una estona) i instal·lar el MPlayer.
$ ./configure --enable-gui && \
  make && \
  sudo make install
Amb això ja tenim el MPlayer funcionant amb acceleració per la CrystalHD. Però per assegurar-nos que l'utilitzarà per defecte, hem d'editar també el fitxer de configuració del MPlayer:
$ gedit ~/.mplayer/config &
I hi afegim les opcions següents:
# Write your default config options here!
vc=ffmpeg12crystalhd,ffodivxcrystalhd,ffh264crystalhd,ffvc1crystalhd,
Sobretot, fixeu-vos que hi ha una coma al final i no la traieu, ja que sinó fallaria l'autodetecció del tipus de fitxer.

I, ara sí, a guadir-ne!


Finalment, recordar que de tant en tant pot ser convenient actualitzar el codi per seguir l'evolució del MPlayer. Ho podem fer amb la comanda següent i tornant a compilar:
$ cd ~/mplayer && \
  svn up && \
  make distclean

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada