27 de febrer de 2012

Calculadora i Youtube al Dash

Fa uns dies us comentava com tenir a l'Ubuntu els avantatges del menú clàssic sense renunciar a les del Dash. Avui, us explicaré un parell de petites utilitats pel Dash, que complementen la seva funcionalitat.

La primera d'elles, és una calculadora. No us heu trobat mai introduint operacions matemàtiques al Dash? A mi m'havia passat més d'una vegada. Ara, a més, n'obtinc la resposta:


Per activar-lo, el millor és fer-ho amb un paquet ja preparat:
$ sudo add-apt-repository ppa:scopes-packagers/ppa
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install unity-lens-utilities unity-scope-calculator
Haurem de sortir de la sessió per tal que estigui actiu. Abans, però, podem activar una altra petita utilitat per buscar còmodament vídeos al Youtube directament des del Dash:
$ sudo add-apt-repository ppa:atareao/lenses
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install lens-video scope-youtube
Com abans, hem de sortir de la sessió per tenir-lo disponible. A partir d'aquí, teclegem el que ens interessi, seleccionem la icona de sota que ens ens mostra una mena de triangle tipus "Play", i ja tenim els resultats a la vista:

Fixeu-vos com tenim accés als vídeos sense necessitat d'obrir el navegador. Fins i tot podem teclejar scope al Dash per invocar una utilitat que ens permet escollir amb quina aplicació volem veure el vídeo, o si directament el volem descarregar.

Dues petites joies que ens faran la vida més fàcil, no trobeu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada