28 de gener de 2012

Afegint el Menú clàssic a Oneiric (o Natty)

Una de les novetats més notables introduïdes per Ubuntu en els darrers temps ha estat, sense cap mena de dubte, la nova forma d'accedir a les aplicacions amb Unity i la desaparició del tradicional menú desplegable.

Aquesta novetat, introduïda a Natty i ben present també a Oneiric, ha esta molt discutida pels usuaris, ja que canvia completament la manera d'obrir les aplicacions. Si no les tenim a la barra lateral, s'han de cridar des del Dash, teclejant el seu nom (a sota, obrint el Gimp):


Personalment, he de dir que, superats els primers dies d'adaptació, estic molt content amb Unity, sobretot per l'estalvi d'espai en pantalla que suposa en netbooks. Ara bé, reconec que de vegades es fa difícil trobar aquella aplicació que només utilitzes molt de tant en tant i no recordes com es deia...

Si us passa com a mi, us recomano instal·lar un giny que afegeix el menú clàssic d'Ubuntu a la barra. Per a fer-ho, des d'un terminal, teclegem les comandes:
$ sudo add-apt-repository ppa:diesch/testing
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install classicmenu-indicator
El primer cop, hem d'engegar el ClassicMenu Indicator des del Dash. Després ja no caldrà, perquè arrenca directament quan entrem al nostre compte. El resultat el podeu veure a sota:

Amb això, aconseguim tenir els avantatges dels dos mètodes. Fantàstic, no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada