21 de maig del 2021

Wifi ON/OFF amb un botó a RouterOS (Mikrotik hAP ac^2)

Si heu seguit el meu bloc, potser sabreu que m'agrada apagar la xarxa sense fils quan ningú l'utilitza, ja sigui amb un botó (TP-Link TL-WR14032ND o TP-Link WDR3600) o automàticament per temps si no hi ha ningú connectat (TP-Link WDR3600). En tots aquests casos, l'encaminador funcionava amb un sistema Openwrt.

El meu nou encaminador (router) és un model Mikrotik hAP ac^2 que treballa amb RouterOS (vegeu les primeres impressions) i lògicament, no podia ser menys i hi havia d'afegir aquesta funcionalitat.

L'encaminador disposa d'un botó (programable) en la part superior, així que anem a veure com ho podem fer. En primer lloc, creem un script per commutar l'estat de la xarxa sense fils. El codi pot ser similar a:

:log info message=("> Mode button was pressed");
:local i
:if ( [/int wir get 0 disabled ] = true ) do={
:log info message=("--> Wifi ON");
:foreach i in= [ /int wir find ] do={ :int wir enable $i };
} else={
:log info message=("-- > Wifi OFF");
:foreach i in= [ /int wir find ] do={ :int wir disable $i };
}

L'hem d'afegir usant el menú "System -> Scripts -> Add New", donant-li un nom i verificant les prioritats tal com es veu en la imatge:


En aquest moment podem executar-lo amb "Run Script" i verificar el seu bon funcionament: la xarxa sense fils s'ha d'apagar/engegar amb cada execució, i un missatge ha d'aparèixer si accedim al menú "Log". 

Ara ja només queda associar-lo al botó. Per això accedim al menú "Terminal" (o connectem per ssh) i teclegem la comanda següent:

/system routerboard mode-button set on-event=wifi_on_off enabled=yes

Amb això tenim el botó per apagar/engegar la xarxa sense fils configurat! Ja em direu què us sembla...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada