30 de juny de 2020

Openwrt (LEDE) 19.07 amb "Software flow offloading"

Ja fa temps que tenia pendent actualitzar el firmware del meu encaminador (router) TP-Link WDR3600. A part de la facilitat de "trastejar" en general, jo destacaria la possibiltat de bloquejar anuncis com una de les principals avantatges d'un firmware Openwrt/LEDE sobre un de fàbrica.

Com que havia passat temps, vaig haver de fer una actualització sense preservar la configuració. La versió instal·lada és la 19.07.3 i, utilitzant com a referència la còpia de seguretat anterior, no vaig tenir gaires dificultats en posar-la en marxa. De seguida vaig percebre millores tan a nivell visual com de gestió. En general, es percep una versió molt polida, molt recomanable.

Ara, el complement adblock per bloquejar els anuncis es pot afegir des de l'entorn gràfic, i es configura de manera molt senzilla. En cas de dubte, utilitzeu els comentaris per preguntar i, si puc, us donaré un cop de mà :-)

Tot seguit, vaig anar a fer una prova de velocitat, i els resultats no van ser gaire bons:Fa uns anys, hauria signat aquests valors sense pensar-ho, però la meva connexió hauria de ser 600MB simètrics... Ja m'esperava que podia tenir problemes amb la velocitat, ja que tenia un firmware personalitzat amb fastpath per assolir la màxima velocitat.

Però no em va costar gaire trobar les opcions per aconseguir el mateix resultat (ara ja disponible en el firmware oficial). Efectivament, n'hi ha prou d'activar l'opció de "Software flow offloading":Simplement amb aquest canvi, els resultat milloren dràsticament:


Com es pot observar, s'obtenen un 500MB simètrics, que ja s'apropen força al contractat. Els 100MB aprox. que falten poden ser deguts a l'ús de la resta d'usuaris en aquell moment, a que el proveidor no estava donant tot l'ample de banda, o molt més probablement, a que l'encaminador ja està en els seus límits (al cap i a la fi, ja té uns bons anys).

Sigui com sigui, estic content del canvi. Més fàcil i ràpid del que havia previst !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada