3 de març del 2011

XBMC, el reproductor ideal si teniu una CrystalHD

XBMC (originalment conegut com "Xbox Media Center") és un reproductor multimèdia de codi lliure (GPL) capaç de convertir el vostre ordinador en un fantàstic PC de saló d'altes prestacions. I sinó, fixeu-vos en la captura següent:


El més bo de tot és que la seva darrera versió, "Dharma", ja ve preparada per admetre acceleració basada en targetes CrystalHD, el que permet reproduir vídeos en alta definició en un PC amb un Atom N270. Això ha estat possible gràcies a que Broadcom, el fabricant de la targeta CrystalHD, ha estat treballant estretament amb el grup de desenvolupament del XBMC. Així trobar suport de la CrystalHD en una versió final de XBMC, mentre que altres desenvolupaments com ara MPlayer encara estan en fase de proves.

Al tractar-se d'una versió final, la instal·lació del XBMC amb suport CrystalHD resulta senzilla:
$ sudo add-apt-repository ppa:team-xbmc
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install xbmc

També es pot instal·lar com una distribució independent, i així podrem posar-lo en un PC dedicat a centre multimèdia al menjador, per exemple. Els amics de GNULinux.cat n'han preparat una versió que podeu provar lliurament amb VirtualBox. Llegiu-ne els detalls en el seu article.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada