14 de novembre de 2012

LibreOffice Writer: taules amb format propi

Fa uns dies comentava com afegir taules al LibreOffice Writer usant dades del LibreOffice Calc. I de passada, comentava que els formats predefinits del Writer per a les taules deixen força que desitjar. Bé, anem a posar-hi remei.

En primer lloc, donem format a una taula en el Writer, al nostre gust:


Però aquesta taula no ens serveix, ja que el format automàtic només admet un format especial per una fila inicial i una de final, una columna inicial i una de final, i cel·les alternatives. En aquest cas hi hauria dues files de títol i, a més, la fila s'estén sobre totes les columnes.

La solució passa per separar el títol i deixar només una fila a la taula:Tot seguit, farem que aquest format estigui disponible entre els predefinits. Per fer-ho, ens situem sobre una cel·la de la taula (1) i anem al menú Taula - Formatació Automàtica i seleccionem el botó Afegeix (2), escollim un nom i guardem (3).A partir d'aquí, ja podem utilitzar el nou format per altres taules:

L'únic que no es preserva és la mida de les columnes, però la resta queda fàcilment al nostre gust.

Si necessiteu posar taules als vostres document de LibreOffice Writer, val la pena dedicar una estona a definir un format al nostre gust, per després reutilitzar-lo cada vegada que necessitem una nova taula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada