20 de desembre del 2011

Llibres digitals en català (gratuïts o no)

Fa uns dies vaig navegar per Amazon.es buscant llibres en català. No és la millor manera de fer-ho, ja que no tenim els llibres classificats per temàtica. Segur que hi deu haver altres alternatives, vaig pensar. I buscant, buscant, n'he trobat algunes.

La primera que us presento és llibresdigitals.cat, que ja seria interessant només per les grans cites que ens va mostrant a la capçalera. Ben organitzada i agradable de navegar, presenta una petita col·leció de llibres digitals en català, perfectament ordenats per temàtica. Ah! I no oblidéssim l'apartat de llibres de franc. Només trobo a faltar una opció de novetats en RSS i que no puguis fer la compra directament a la pàgina. De totes maneres,  la recomano al cent per cent.


La segona opció és el referent dels llibres sense copyright, el Projecte Gutenberg. Allà hi podrem trobar molts dels clàssics, especialment en anglès, però també hi ha un petit apartat en català. La llista és curta, ja que no arriba als 50 títols, però val la pena donar-hi un cop d'ull.


Finalment, la tercera opció correspon a eDI.cat, una pàgina clara i ben ordenada, que ens permet xafardejar per temes, buscar títols concrets, pagar còmodament amb Paypal (o amb targeta) i que publica les novetats en RSS. Per mi, el problema és que els preus estan un xic per sobre dels d'Amazon i, sobretot, que alguns llibres només estan en format ePUB (amb DRM) i no són aptes pel meu Kindle. Sinó, seria perfecte.

Com veieu, hi comença a haver força opcions interessants. No creieu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada