22 de febrer del 2011

Actualització 3.1 pel Kindle3 (Actualitzat)

Avui he rebut un correu d'Amazon indicant que hi ha disponible una nova versió del firmware pel Kindle3, concretament la 3.1. Com que jo tenia la versió 3.0.2, que no es deixava actualitzar a la 3.0.3, tenia molta curiositat per veure si podria posar la nova versió o no. Així que de seguida he anat a provar-ho.

Tot i que es pot actualitzar per Wifi, he preferit descarregar el fitxer del firmware de la pàgina d'Amazon, passar-lo a l'arrel del Kindle i actualitzar seguint aquestes senzilles passes:

Menu -> Settings -> Menu -> Update your Kindle

Al cap d'uns minuts, i després d'arrencar un parell de cops tot sol per actualitzar, el Kindle3 ja està en la versió 3.1:


Tal com ha de ser, no he perdut cap llibre, ni tampoc les col·leccions que m'havia definit.


Les novetats, en realitat, us he de confessar que no són gaire impactants:
  • Permet números de pàgina reals (iguals que el llibre en paper), cosa que estaria molt bé si no fos que només és pels llibres comprats a Amazon. I tot just ho estan incorporant, així que de moment n'hi ha ben pocs.
  • Comentaris i valoracions sobre els llibres, compartits amb la comunitat. Possiblement restringit a llibres d'Amazon, és clar.
  • Nou sistema de navegació per diaris i revistes. Això sí que podria arribar a ser interessant, si el Calibre fos capaç de suportar-ho, juntament amb la descàrrega RSS. Sembla més àgil i fàcil de trobar la informació.
Per tant, de moment, el més interessant és la tranquil·litat de saber que puc actualitzar el meu Kindle a les noves versions que vagin sortint. Que no és poc.

Actualització (després d'un cert ús):

Aquest vespre he estat llegint al Kindle i he reconèixer que el nou firmware m'ha sorprès agradablement. L'ús de números de pàgina reals ha fet desaparèixer aquella numeració estranya que utilitzava el Kindle (us sona "19450-19455 de 34500"?). A part, es guanya una línia més i la pantalla sembla més neta.

Però on realment m'he quedat bocabadat és amb el nou sistema de navegació, que jo em pensava que era només per diaris i revistes servides per Amazon, però que en realitat és per tot aquell contingut que manté una llista de seccions i articles. És a dir, que el contingut generat pel Calibre ho suporta directament. Doneu-li un cop d'ull:


Fixeu-vos: tenim les seccions a l'esquerra i els articles de la secció actual a la dreta. Les tecles de pas de pàgina ens mouen dins els articles de la secció, mentre que la tecla quadrada ens permet canviar de secció (amunt o avall) o anar a seleccionar un article en la banda dreta. Senzillament impressionat!!!

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada