31 d’octubre de 2011

[Oneiric] Error "no such table: mem.INBOX" a l'Evolution: Solucionat

La sortida del nou Ubuntu Oneiric Ocelot m'ha convençut prou per actualitzar el HP-dm1. Ha estat un llarg camí des de Lucid, però tot ha anat prou bé. El darrer nucli ja reconeix la tarja de xarxa sense problemes, i no cal compilar cap controlador addicional.

A Oneiric, el gestor de correu per defecte és el Thunderbird. No hi tinc rec en contra, però estic acostumat a l'Evolution, i m'agrada com integra el calendari de Google sense necessitat de complements externs. Així que he instal·lat el gestor de paquets Synaptic (el prefereixo al Centre de programari, sóc de la vella escola) i tot seguit l'Evolution.

En engegar, l'Evolution ha convertit automàticament el correu antic al seu nou format, però quan he anat a la bústia d'entrada, m'ha sortit l'error: "no such table: mem.INBOX", i he vist que no descarregava cap correu nou.

Una ràpida cerca a Google m'ha confirmat que això li passa a més gent. Però a mi, el mateix procés m'havia funcionat sense problemes en un altre ordinador i, a més a més, treballo en IMAP, així que m'he decidit a fer unes proves...

En primer lloc, he fet una còpia de seguretat des del mateix Evolution (nota: per la propera vegada, he de fer-ho ABANS d'actualitzar l'Ubuntu). Tot seguit, he desinstal·lat COMPLETAMENT l'Evolution i també he esborrat les seves carpetes. Això darrer es pot fer des del terminal amb:
$ rm -r ~/.evolution
$ rm -r ~/.cache/evolution
$ rm -r ~/.local/share/evolution
Tot seguit, he tornat a instal·lar l'Evolution i, en engegar-lo, m'ha sorprès que recordava la meva configuració de correu (no he hagut de recuperar la còpia de seguretat). De seguida he vist que podia anar a la bústia d'entrada sense que es produís cap error, i que ja s'estaven descarregant els correus nous. Problema solucionat !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada