20 de juliol del 2011

Edició de vídeos MPEG capturats a la TDT

El meu reproductor de TDT pot gravar en format MPEG. Però, entre altres coses, parteix les gravacions en blocs de 1GB aproximadament, tal com podeu veure a continuació:

Això dificulta l'edició del vídeo i, a més a més, hi ha el tema de la desincronització de l'àudio que acostuma a aparèixer quan unim els fitxers i editem el vídeo per treure els anuncis.

Finalment, però, m'he decidit a generar un petit programa en Bash per poder fer aquesta tasca de manera més automàtica. En primer lloc, ens assegurarem de disposar de les eines adequades. Per fer-ho fàcil, hem d'afegir al Synaptic un repositori binari pel mediainfo:
deb http://ppa.launchpad.net/shiki/mediainfo/ubuntu natty main
Tot seguit instal·lem:
$ sudo apt-get install mediainfo avidemux zenity
Podeu veure el codi del programa tot seguit (si el descarregueu, recordeu donar-li propietats d'execució):


Fet això, executarem el programa i ens demanarà el directori on hi ha els vídeos originals que volem editar:

En escollir el directori, el programa ens genera un fitxer '000_all.mpg' que no és altre cosa que la unió dels trossos. Això pot trigar una estona, ja que s'han de copiar uns quants GB. Paciència.

En acabat, el programa utilitza el mediainfo per donar-nos informació sobre el retard de l'àudio respecte del vídeo en el fitxer resultant:

Tot seguit, ens obre automàticament l'avidemux per poder editar els anuncis. El primer cop ens demanarà per indexar el fitxer, i li hem de dir que sí:

Quan acaba, ens obre el vídeo. El primer que hem de fer és marcar el retard de l'àudio i posar-hi el temps que ens ha dit abans (-257ms en l'exemple). I també hem de canviar el format de sortida, tal com es veu a la imatge.

A partir d'aquí, editem els anuncis i gravem amb el nom que decidim. I a gaudir-ne!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada