5 de març de 2017

Nintendo Switch: primeres impressions

Si hi ha una cosa que m'agrada de Nintendo és que procura fer les coses de manera diferent a les dues grans. Ho va fer amb la Wii i penso ho ha tornat a fer amb la Switch.

Però anem a pams. La Nintendo Switch surt a un preu lleugerament superior als 300€ (entre 315€ i 330€, segons si s'hi acompanya alguna coseta més), sense cap paquet d'oferta.

Oficialment, això és perquè cada jugador pugui escollir el joc que més li agrada. Una excusa molt pobre, si tenim en compte que a la data de sortida només hi ha disponible el Zelda Breath of the Wild (bé, per ser del tot correctes, han sortit un parell de jocs més, però de segona fila, cap que pugui anar en un paquet en condicions).

Sigui com sigui, hem sortit ràpidament tota la família per aconseguir-la el primer dia, i això és el que hem obtingut:

La caixa és força més petita que la d'una PS4 o XBox. En obrir-la, hi trobem la pantalla i els dos comandaments. Fixeu-vos en la part davantera de la caixa, que ens indica com connectar-la ràpidament (són les millors instruccions que trobarem).

En aixecar el primer nivell, descobrim un petit manual a l'esquerra (a sota hi ha el carregador), al centre el bloc del comandament i a la dreta la part de la consola que es queda fixa (la que connectarem a la tele).

Traiem totes les peces i descobrim també el cable HDMI i les dues cintes per als comandaments (millor posar-les si hi han de jugar nens).

Per jugar amb la tele, cal muntar el comandament a part i posar la pantalla dins del seu suport. El comandament és més estret i petit que el de la PS4, però resulta còmode i agradable. Els botons són de fàcil accés i còmodes.

El suport té una tapa que s'obre per darrera, i així podem accedir a les connexions pel cable HDMI i el carregador de corrent.

La Switch ve únicament amb 32GB de memòria interna, però cal tenir present que els jocs van en targeta, pel que no s'instal·len. Sigui com sigui, aquesta memòria es pot ampliar amb una targeta microSD normal. D'entrada, no serà necessari, a menys que vulguem fer captures de pantalla com bojos.

Els jocs s'insereixen en la part dreta de la consola. L'obertura sembla fràgil, cosa que pot ser un problema més endavant, si canviem de joc molt sovint. Ara per ara, amb un sol joc èpic a la llista, no té més importància.

La Nintendo Switch arriba amb una actualització de dia zero (cosa que comença a ser massa habitual en jocs i consoles). Sorprenentment, l'actualització es fa en menys d'un minut. I ja estem a punt per jugar !

Els gràfics són correctes (caldrà veure fins on pot arribar, quan disposem de jocs més exigents) i les sensacions al jugar són molt bones. La pantalla portàtil és de mida mitjana, brillant i lleugera, res a veure amb la de la Wii U.

En general, a tota la família ens ha agradat. Hi ha hagut "baralles" per jugar-hi, fet que ja vol dir alguna cosa.

Tot seguit provaré de resumir els punts fort i els fluixos. Segur que em deixo alguna cosa (o algú ho veu diferent), però podeu complementar el que us sembli en els comentaris.

Punts forts:
  • Format innovador, que facilita la convivència familiar en poder alliberar la tele i continuar jugant en bona qualitat, com si res, en qualsevol moment.
  • Bones prestacions, tot i que està per demostrar amb un catàleg de jocs disponibles també en les consoles de la competència, per poder comparar en condicions.
  • Pot treballar en wifi en la banda dels 5 Ghz. Si tenim un encaminador (router) que ho suporti, podem evitar les congestions habituals de les xarxes sense fils en la banda dels 2.4 Ghz.
  • És completament silenciosa, en tot moment.
Punt dèbils:
  • Els comandaments només es poden carregar quan estan connectats a la pantalla portàtil. Potser haurem d'abandonar la tele i passar-nos al format portàtil en mig de la gran batalla !!!
  • Només funciona per wifi, cosa que pot ser un problema en entorns molt "sorollosos".
  • El catàleg de jocs inicial és ridícul, es miri com es miri. Per sort, el Zelda és molt Zelda i pot amargar aquesta mancança prou temps com per que es pugui alleugerir aquest tema.
En la valoració subjectiva de la rebuda familiar, puc assegurar que de moment la Nintendo Switch assoleix amb una nota molt alta. I vosaltres, com ho veieu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada