26 de setembre de 2013

Xarxes sense fils (Wifi) amb bona cobertura i sense vulnerabilitats

Cada vegada es fa més necessari tenir controlades les nostres xarxes sense fils. Tant per tenir una bona cobertura, com per estudiar possibles vulnerabilitats. Per això avui presento dues petites joies disponibles sobre el nostre Android.

En primer lloc tenim una aplicació que ens mostrarà si la nostra xarxa és segura o no: Liberad a Wifi Revolution. El seu ús és senzill: l'obrim i ens mostra les xarxes que tenim al nostre abast, indicant si són vulnerables o no. Fins i tot ens mostrarà la possible clau de les que siguin vulnerables. Si la nostra és una d'aquestes, ha arribat el moment de canviar la clau (poseu lletres majúscules i minúscules, números i signes, tot barrejat, amb un mínim de 15 o 20 caràcters), escollint una protecció de tipus WPA2.


En segon lloc, Wifi analyzer ens permetrà comprovar si estem en una zona molt congestionada o no, així com localitzar el millor canal que podem utilitzar.

Si us trobeu en una zona molt congestionada, poca cosa hi podreu fer. Com no sigui canviar l'encaminador per un que suporti xarxes en la banda dels 5 GHz (com ara el TP-Link WDR3600), que ara per ara, encara està força lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada