12 de juliol del 2013

Recuperant un TP-Link WDR3600 al qual no s'hi té accés

En el meu canvi d'encaminador (router), vaig voler córrer massa. Vaig copiar la configuració del meu antic TP-Link WR1043ND directament al nou TP-Link WDR3600 i el resultat var ser que ja no hi podia accedir per xarxa. És perillós treballar amb presses just abans d'anar a dormir...

Per sort, Openwrt disposa d'una opció de recuperació a prova de fallades (failsafe). De fet, en casos més radicals s'hi pot accedir també usant una consola sèrie, però ja cal obrir l'aparell i fer unes soldadures. Simples, però soldadures.

En tot cas, sempre és millor provar primer amb la solució simple. Per això, primer ens haurem de connectar per cable a l'encaminador i configurar manualment la IP de l'ordinador a la xarxa que el WDR3600 utilitza per defecte:


Tot seguit apaguem el WDR3600 i l'encenem de nou. Esperem que el segon led (el del sol), comenci a parpellejar [1]. Just en aquest moment premem el botó de Reset/WDS [2] que l'aparell té al darrera, entre els connectors de xarxa i l'antena esquerra. Si ho hem fet correctament, veurem que el led comença a parpellejar ara més ràpid. Senyal que hem entrat en el mode correcte:


La confirmació definitiva la tindrem si podem connectar al router:
$ telnet 192.168.1.1

Amb sort, veurem la consola de Gargoyle:



Tot seguit podrem procedir a esborrar la partició de dades, on hi ha la configuració errònia:
# mount_root
# mtd erase rootfs_data

Ja podem apagar el WDR3600 i quan engegui de nou, hi podrem accedir normalment des de la seva interfície web:

I ara, a configurar-lo amb més calma...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada