12 d’abril del 2013

Waze: una bona alternativa a Google Maps

Sóc dels conversos a Waze. Ho confesso. Un familiar me'l va recomanar i des de llavors, no he tornat a Google Maps. Per què?
  • Waze és un navegador lliure basat en les aportacions de la comunitat.
  • El navegador està completament en català i dóna les indicacions pas a pas.
  • Encara que no té les veus en català, pots escollir si posar-les en anglès o castellà. I no decideix fer un simple "pip", oi Google Maps?
  • Les indicacions en les rotondes són fantàstiques. Et diu clarament quina sortida has d'agafar.
La interfície la podeu veure en les imatges de sota. A l'esquerra podem veure com indica el nom i la distància fins a la propera sortida (franja superior), la distància i l'hora prevista d'arribada (quadre inferior), la velocitat actual (cercle inferior, a la dreta) així com la ruta i els diferents elements del mapa. Al centre es pot veure una indicació de l'arribada a una plaça. A la dreta obserrvem com podem informar fàcilment a la resta de la comunitat de qualsevol incidència a la carretera.

Els avisos donats pels usuaris són molt efectius. En la imatge de sota es pot veure com es mostren, tant si tenim un destí marcat (dreta) com si no (centre). Si us hi fixeu, veureu que fins i tot fa una estimació de la velocitat (zona taronja de l'imatge del centre). Finalment, a l'esquerra, es pot apreciar com es visualitzen al mapa els altres usuaris del Waze. I també que obté finançament per publicitat, posicionant les botigues del patrocinador en el mapa.

I tot això sense parlar-vos de les possibilitats que té si l'uniu a una xarxa social: enviar rutes, saber on estan i quan triguen en arribar les visites, avisar d'aparcaments propers als amics, etc...

En resum, una aplicació que val molt la pena. Proveu-la, ja em direu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada