4 d’abril del 2013

Identificar el maquinari (HW) del (nostre) PC

Segur que més d'un cop us heu trobat que necessiteu identificar el maquinari (o hardware) d'un PC. El "Monitor del sistema" d'Ubuntu ens dona una informació bàsica que sovint és suficient, p.e. per saber la memòria instal·lada, el processador o si estem treballant amb una versió del sistema de 32 o 64 bits.

Però si en voleu més detalls, sempre es poden instal·lar utilitats addicionals amb:
$ sudo apt-get install sysinfo hardinfo lshw-gtk
Podem executar la utilitat sysinfo des del Dash i de seguida s'ens obre una finestra amb diferents apartats:

Tal com es pot comprovar a la imatge, la informació que ens dóna és força detallada.

Però si encara volem més detalls, podem executar hardinfo des del Dash, on apareix com a "System Profiler and Benchmark": 

Aquí, a més de tenir un munt de detalls sobre el nostre sistema i maquinari, també podem fer Benchmarks senzills per comprovar com es comporta el nostre ordinador.

La darrera utilitat és lshw-gtk, que és un entorn gràfic que executem des del Dash escrivint "Hardware Lister". Amb això ens obre una finestra i el primer que haurem de fer és "Refresh". Això ens obrirà una nova columna "Motherboard". Cal que fem doble clic per obrir els detalls en una nova columna. Sí, ja ho sé: podria ser més intuïtiu.

Però jo l'utilitzo perquè és el que dóna més detalls sobre el tipus de memòria instal·lada, tal com es pot veure a la imatge de sota:



En resum, diverses opcions gràfiques per saber què tenim en un PC, tant a nivell de maquinari com de sistema. A gust del consumidor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada