14 de juny del 2012

*ERROR* Hangcheck timer elapsed... GPU hung [Solució Temporal]

Per fi bones notícies respecte al famós error que estic ajudant a depurar des de fa dies. Després de provar més d'una vintena de nuclis i opcions, hem pogut establir que el problema es va introduir entre els nuclis:
  • 3.4.0-030400rc1-generic (funciona)
  • 3.4.0-030400rc2-generic (falla)
Això ha permès que Daniel Vetter, un dels desenvolupadors, recordés que justament entre aquestes dues versions es va tocar el valor per defecte d'una opció relacionada amb l'estalvi d'energia en les gràfiques d'Intel.

Efectivament, arrencant el nucli amb l'opció i915.i915_enable_rc6=0 l'error ja no apareix. Per tant, a faltar de poder acabar de solucionar el problema real, aquesta pot ser una solució temporal vàlida.

Si heu seguit les meves recomanacions prèvies i teniu el carregador gràfic Burg instal·lat, editeu les opcions de càrrega del nucli amb:
$ gksudo gedit /etc/default/burg &
Heu d'afegir l'opció i915.i915_enable_rc6=0 a la variable GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT, just a l'inici, tal com podeu veure en l'imatge:


Tot seguit, cal regenerar els fitxers d'arranc amb:
$ sudo update-burg
I si no teniu el Burg, no patiu, que podeu fer l'equivalent en els fitxers del Grub:
$ gksudo gedit /etc/default/grub &
  ( editar igual que abans )
$ sudo update-grub

Bé, encara no està solucionat del tot, però finalment tenim una manera senzilla de poder carregar els nuclis problemàtics. Són bones notícies, no creieu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada