23 de maig de 2012

Ubuntu Precise: *ERROR* Hangcheck timer elapsed... GPU hung

Jo vaig ser dels valents que ven instal·lar la Beta 2 del Ubuntu Precise, cosa que em va portar algun maldecap amb el controlador ATI en un dels ordinadors. El que no havia tingut temps de comentar encara eren els problemes, més greus encara, en el meu PC principal (un i5-2500k).

Es tracta d'un bug que encara és present, i que provoca diversos salts a pantalla negre durant 2-3 segons per tornar a la normalitat durant 10-20 segons fins que es produeix, o bé una penjada total del sistema que requereix apagar l'ordinador, o bé la mort del gestor de finestres (desapareixen les decoracions de les finestres, el panell del Unity, i fins i tot els menús apareixen amb la mida correcte però totalment en blanc; la imatge de sota n'és un exemple). L'error passa prou sovint com per fer impossible treballar normalment amb el sistema.


Si l'ordinador no s'ha penjat del tot i podem fer un cop d'ull al resultat del dmesg veurem el missatge d'error:
[drm:i915_hangcheck_hung] *ERROR* Hangcheck timer elapsed...GPU hung
[drm] capturing error event; look for more information in \
      /debug/dri/0/i915_error_state
Tal com us comento, l'error encara està present en la versió definitiva, fins i tot en el darrer kernel v3.2.0-24. Per si us hi heu trobat i podeu comentar alguna cosa o sí simplement voleu seguir-ne l'evolució, he posat un informe al Kernel Bug Tracker.

La bona notícia és que hi ha una solució temporal: podeu arrencar amb un nucli antic del Oneiric i ja no tindreu aquest problema. Jo utilitzo el kernel v3.0.0.17 des de gairebé fa un mes, i sense problemes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada