21 d’abril del 2012

HP dm1: eliminant el controlador ATI propietari

Avui m'he decidit a actualitzar la versió d'Ubuntu del HP-dm1 a Precise Pangolin (Beta 2). Un xic agosarat, potser, tal com s'ha demostrat. Per cert, que ho he fet utilitzant un PC com a proxy local (vegeu-ho en l'article).

Per a fer-ho, des del terminal (o amb ALT+F2) teclegeu:
$ update-manager -d
Ens apareixerà el gestor d'actualitzacions amb una nova opció per actualitzar la distribució, tal com podeu veure a la imatge:


Acceptem i seguim les passes habituals. Un cop completat tot el procés, arriba el moment de reiniciar l'ordinador. En fer-ho, em trobo que no puc entrar en mode gràfic. No és la primera vegada que tinc problemes amb el controlador propietari d'ATI interferint amb el sistema, així que després d'unes infructuoses proves ràpides, he fet una cerca al respecte.

La solució l'he trobada als ubuntuforums.org. Consisteix en entrar en mode terminal, eliminar els controladors propietaris i tornar a instal·lar els de codi obert. Ho poso tot seguit per no haver-ho de tornar a buscar mai més. O això espero.
$ sudo apt-get remove --purge xserver-xorg-video-ati \
  xserver-xorg-video-radeon
$ sudo apt-get install xserver-xorg-video-ati
$ sudo apt-get install --reinstall libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-dri \
  xserver-xorg-core
$ sudo mv /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.backup
$ sudo rm -rf /etc/ati
Fet això, he pogut reiniciar ja en mode gràfic sense cap més problema.

2 comentaris:

  1. Moltíssimes, moltíssimes, moltíssimes gràcies. Ja no sabia què fer.

    ResponElimina
  2. Me m'alegro d'haver-te pogut ajudar. A mi no és la primera vegada que em passa, i ja sabia més on menys per on anar a buscar...

    ResponElimina