29 de març del 2012

Sobreviure a BdeBooks: e-llibres en català

De tant en tant miro com segueix el tema de BdeBooks, que vaig enunciar als seus inicis com una gran iniciativa, i que després es va desinflar per la manca de presència del català, tant a la pàgina com en els llibres publicats (fa un parell de mesos, un de sol).

Avui hi he tornat a donar una volta. Res a fer respecte a la pàgina en català. Diria que ho podem donar per perdut. En canvi, he trobat algun llibre més en català. Difícil de dir quants, perquè no hi ha cap manera de poder fer una cerca de llibres només en català. Tant costaria, fer ni que fos una categoria de llibres en català, com a Amazon?

De fet, mentre pensava això, se m'ha acudit la solució: fer la cerca directament a Amazon. He entrat a la seva pàgina i m'he mogut pel menú de l'esquerra amb:
  • ‹ Tienda Kindle
  • ‹ eBooks Kindle
  • ‹ eBooks en catalán, gallego y euskera
  • eBooks en catalán
Aquí he fet la cerca "B de Books" i el resultat el podeu comprovar a la imatge de sota:

Com es pot veure, hi ha 8 llibres en català. Una cerca similar, però ara sobre tota la col·lecció Kindle ha donat el següent resultat:

Fent números, tenim 8 llibres en català i 225 en castellà. Els llibres en català representen menys del 5% del total publicat per aquest segell que, no ho oblidem, depèn de Edicions B (ubicada a Consell de Cent, Barcelona).

En fi, ho aniré seguint. Si més no, ara ja he trobat una manera senzilla de trobar els llibres en català publicats per B de Books. Ni que sigui en una altre pàgina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada