19 de gener del 2012

B de Books: de la il·lusió a la decepció

Fa dos mesos us anunciava el projecte BdeBooks, el segell digital, a preus econòmics i sense protecció anticòpia (DRM), d'Edicions B. La pàgina s'iniciava a mig gas, amb tot un seguit de defectes, que ja us vaig enumerar.

Anem a veure com ha evolucionat la cosa, en aquests dos mesos:
  • la pàgina encara no està disponible en català. Ni ho estarà. L'opció per escollir idioma s'ha eliminat de la pàgina. Per tant, dedueixo que no hi ha intenció d'oferir-la en català.
  • no es poden fer cerques de llibres, ni es pot veure el catàleg disponible fàcilment. Seguim sense poder fer cerques, però, com a mínim, s'ha afegit una opció per mostrar els llibres per categories. Donat que el catàleg és força limitat, segurament de moment  ja n'hi ha prou.
  • les compres no es poden fer directament des de la pròpia pàgina, sinó que cal anar a altres webs. Seguim igual.
  • i, no cal dir-ho, no he trobat cap llibre en català.... Ja no és cert. N'he trobat un. Un de sol. Si us fixeu en la imatge, el primer està en català.
En resum, he passat de la gran il·lusió inicial a una decepció d'igual mida. Perquè, no ho oblidem, estem parlant d'un segell promogut per una empresa catalana. O, més ben dit, ubicada a Barcelona.

Així les coses, si busqueu llibres digitals en català, no cal que passeu per aquesta pàgina. Més aviat us aconsello visitar altres opcions més interessants.

3 comentaris:

  1. Hola Jordi. Gràcies pel blog, em sembla en general interessant.
    Jo també m'acabo d'endur una decepció en veure la pàgina de bdebooks, sobretot sabent que al capdamunt de la direcció hi ha gent que, segons suposava, tenen sensibilitat pel tema.

    Eduard

    ResponElimina
  2. Eduard,

    Ja tens raó, ja. Justament divendres en parlaven a la tertúlia de RAC1, posant-lo d'exemple del nou model de negoci que havia de combatre la pirateria. I en destacaven l'èxit, sempre parlant de llibres en castellà... No anem bé.

    ResponElimina
  3. M'hi sumo a l'opinió general que teniu. Fins i tot els hi he enviat un correu queixant-me...

    ResponElimina