10 de novembre del 2011

Correcció ortogràfica a TexMaker

Si heu d'editar textos científics o professionals, potser coneixeu i/o treballeu amb el LaTeX, que és com una mena de compilador de text. No hi ha res millor per entrar fórmules. Té l'avantatge que et permet concentrar-te en el contingut, i no en la forma, i que pots utilitzar qualsevol editor per entrar el text. De totes maneres, hi ha editors especialitzats. Jo utilitzo el Texmaker, que podeu instal·lar fàcilment des dels repositoris d'Ubuntu.

Una de les queixes dels usuaris acostumats al LibreOffice (o al Word), és que no hi ha correcció ortogràfica amb el LaTeX. Això no és cert. Però he de reconèixer que, de vegades, es proposen solucions realment complicades quan fas una cerca ràpida per la xarxa.

La solució, en canvi, és ben senzilla. Si teniu el Texmaker i el LibreOffice (o OpenOffice) instal·lats. Simplement cal obrir el Texmaker i anar a:
Opcions -> Configurar Texmaker -> Editor
A la finestra, seleccionem el diccionari ortogràfic, escollint entre els disponibles a "/usr/share/hunspell/*.dic" el que correspongui al codi de llenguatge que ens interessi. A la imatge tenim marcat el català.


Un cop fet això, ja podem escriure normalment, i s'ens marcaran les faltes ortogràfiques que s'ens passin... Fàcil, no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada